Makalöst är bara förnamnet

Ibland behövs det väldigt lite för att skapa väldigt mycket gott. Som t.ex. makalösa kakor, vars recept florerar överallt på internet i olika former.

 

Min version av de makalösa kakorna är enkel. Ta 200 gram smör och blanda det med 1,5 deciliter socker. I en annan skål blandar du 4 deciliter vetemjöl, 2 tsk bakpulver och en dryg deciliter russin (lite beroende på hur mycket man diggar russin).

Forma till små bollar och rada ut på plåten - platta ut till små kexliknande varelser och grädda i 225 grader. Den aviserade tiden är 7 minuter och det gäller att vara noga med tiden - små kakor i het värme brinner lätt. Marginalen är typ en minut...

Sen är det bara att njuta - kidsen här hemma älskar dessa och de är hur enkla som helst att veva ihop. Happy baking!!

28.04.2013 kl. 17:55

Kloka kakor - nyttigt för små och större magar

Beskrivningen i den utomordentliga barnmatsboken av Catherine Atkinson håller vad den lovar. "Kakorna är saftiga och mjukt sega och de går fort och lätt att baka" - liksom 4 av 4 rätt. 

När jag började veva ihop smeten kändes det som en ganska liten sats, speciellt eftersom jag hade ganska mycket äppelmos. Thus fick det bli en dubbelsats och antalet kex blev 30 stycken (vilka snabbt reducerades till 27, eftersom det krävdes tre smakprov för att avgöra om det verkligen var gott - vilket det var. Sjuuukt gott).

Längst ner på sidan tipsade författarna om en variant med russin och jordnötter, men jag sket i jordnötterna och kastade i ett paket russin eftersom kidsen diggar det. Det gav faktiskt lite guldkant...

Smeten blev väldigt kladdig och aningen utmanande att bearbeta, men man lär sig längs med vägen. Lyckades inte klura ut någon optimal storlek på kakorna - gäller att pröva sig fram. Tror däremot att en aningen större kaka bevarar saftigheten bättre än en liten en. Bondförnuft, liksom.

Nu är det bara att börja baka era egna smarta kakor - äppelmosets funktion är dels att ersätta en del av fettet, så mata dessa i era kids med gott samvete. Det enda de åker på kan vara en rejäl energikick/sockerfyllla!

PS. Hade som vanligt problem med måttomvandling, men hittade den här sidan som är till stor hjälp.

13.03.2013 kl. 10:25

Moves like Märta

Inga krusiduller, följ bara receptet och gläd dig själv och din omgivning. 

Kom ihåg att skära snabbt efter att plåten kommer ur ugnen, annars blir det smuligt!

Recepet är för övrigt stulet ur den sjukt billiga boken "Sju sorters kakor" som varmt rekommenderas för hemmabagaren.

Var noga med gräddningen, brända kex vill ingen ha!

09.03.2013 kl. 08:17

Polskt resekex, anyone?

Vad: Maitosuklaakuorutettu retkikeksi
Hur mycket: 700 g
Hur många: ingen aning, många
Pris: 2,99
Energi: -
Kolhydrater: -
Fett: -

www.iga.com

Första intryck

När "Kex och sånt" senast satte sina tänder i ett polskt kex, skapade det en smärre diplomatisk kris, och relationerna mellan skribenten och ett gammalt favoritland bland turistdestinationer blev minst sagt kyliga. När så en dag ett parti stora guldröda lådor med kex dök upp i korridoren på det lokala snabbköpet var frågan om man alls borde bry sig? Svaret blev, lyckligtvis med tanke på er läsare, ja. Eller "sczszhcyzuasczazchcszscshza", som det heter på polska...

Smak

Tänk dig det ögonblicket då du lutar dig tillbaka i din favoritstol och känner den skönaste musikupplevelsen du kan tänka dig smeka dina trumhinnor med audioerotiska upplevelser. Överför den känslan på dina smaklökar och lägg till lite Pringles-faktor. "Once you pop, you can't stop"....

Havreflarn överdragna med mjölkcholklad som skapar ljuv musik på din tunga och får flankstöd av en känsla av lätthet i plånboken. Ett pris på 2,99 euro för 700 gram perverst goda kex. Jag har fortfarande ingen aning om varför de heter "retkikeksi", men den praktiska pafflådan är väl på något vänster smidig att ta med på picknick. När den är tom kan den säkert dubblera som fotpall.

Kaffe/Mjölk-index

Mjölk, mjölk, mjölk. Eller som det heter på polska: Mleko

För vem? 

För alla och en var, men kanske framförallt för en stor arbetsplatsgemenskap med ett omfattande kaffebord, ett kolhydrathungrande fotbollslag eller en kexglad laestadianfamilj. Massvis med glädje för en större grupp människor... Dock inget för den medvetne konsumenten - en innehållsförteckning finns, men inget om näringsvärden, kalorier, fett och kolhydrater. Ett polskt mysterium, insvept i ett enigma... Det enda som drar ner på helhetsintrycket.

KEX-vitsord

Det bästa att komma från Polen sen.... ever! får en notering på 0,920 på KEX-index (skala 0-1)

07.03.2013 kl. 22:00

Kantolan - sanslöst bra par

Vad: Kantolan marjaunelma och suklaaunelma
Hur mycket: 200 g
Hur många: 8 per paket, exakt
Pris: 2,38 bär/vitchoklad 2,18 choklad (Citymarket)
Energi: 120 / 130 / kex
Kolhydrater: 16/15 g /kex
Fett: 7/6 g/kex
Säljs av Chips, importerat från Holland, www.kantolan.fi

Första intryck

När man använder termen "unelma" i produktnamnet sätter man ribban ganska högt. När man som ålänningar (Chips) vevar ihop en produkt med purugrisk klang och hämtar innehållet från Holland är det svårt att sätta fingret på vad man förväntar sig. Alla dubier är dock som bortblåsta efter att den första smulan av dessa kexälskarens våta drömmar passerat tandraden.

Smak

Sanslöst gott x 2. Den stora utmaningen är egentligen att avgöra vilken av de två är bättre. Chokladdrömmen är fyllig och essansen rik medan vitchokladen och bären i bärdrömmen dansar tillsammans bättre än Baby och Johnny i sina bästa dagar. Tidigare inlägg i denna blogg har lyft fram det holländska kexkunnandet och Chips/Kantolan har grävt fram en riktig juvel här.

Kaffe/Mjölk-index

Inte helt oväntat lämpar sig bärdrömmen bättre till ett glas mjölk medan chokladdrömmen gör sig riktigt bra med en kopp kaffe. Problemet med bägge paketen är att de har en tendens att ta slut för snabbt. På tok för snabbt. 

För vem?

Bägge produkterna hör till eliten bland de som Kex och sånt-bloggen stött på hittills. I den interna kampen mellan paketen känns faktiskt bärdrömmen vassare, så om du måste välja (och det måste du inte, köp bägge) så tar du bärdrömmen (men gör det inte, ta chokladdrömmen också). Det ultimata testet är att äta produkten som en så kallad dubbelmacka - sätt kexen med den släta sidan mot varandra och tänj på munlädret. Det är faktiskt mot förmodan riktigt gott, men gör det gärna ensam för du kommer att se ganska dum ut....

KEX-vitsord

Bärdrömmen får en notering på 0,969 på KEX-index (skala 0-1) medan chokladdrömmen landar på 0,934

03.03.2013 kl. 21:16

Sunnuntai Cookiemix, kaurainen suklaa

Vad: Sunnuntais färdiga ingredienspåse för havrechokokex
Hur mycket: 300g
Hur många: 9 enligt vald storlek
Pris: 2:49 euro (rea CM)
Energi: 400 kCal / 100g
Kolhydrater: 71 g / 100g
Fett: 5,6 g / 100g
www.raisio.com

Första intryck

En påse, lite olja, lite vatten och voila! Smarriga chokladkex med havresmak bakat som en mästare. Faktiskt inte, faktiskt inte ens i närheten. Slutresultatet lämnar en hel del att önska även om tillredningsprocessen är beundransvärt enkel.

Smak

Slutresultatet blev ett något luftigt havrekex med spår av en choklad som verkligen inte är särdeles god. Tillredningstiden är kort och man borde ha hört varningsklockor ringa då man smakade på smeten utan att imponeras. Chokladkexsmet är per definition god. Jag tror att det inte är hemskt mycket fel på grundreceptet hos Raisio, men de små tilläggen som man ändå gör under rubriken "emulgeringsmedel" eller "jäsningsämnen" (E450 och E500) är nyckeln till att få något enkelt och jordnära smaka konstgjort och fel.

Kaffe/Mjölk-index

Ett havrekex med choklad i borde per defintion konsumeras tillsammans med mjölk. Sunnuntais cookiemix borde egentligen konsumeras tillsammans med en kristerapeut, men de kan vara svåra att få tag på. 70-30 mjölk, men det är bara min första fingerstopskänsla. Lär dock bli den enda.

För vem?

Den som är lat och har dålig smak. Väldigt få i bloggosfären som vill bekänna sig tillhörandes den kategorin, va? Det finns så mycket bättre färdigkex-blandningar där ute, men för tillfället är jag för avtänd på produkten för att testa vidare. Nu vet ni åtminstone vad ni INTE skall använda. Schyst va? Jag tog liksom en kula för er....

KEX-vitsord

Får en notering på 0,343 på KEX-index (skala 0-1) men borde egentligen inte bedömas här. As far as kex goes, blev den här produkten egentligen kvar i kvalet och nådde aldrig mästerskapstävlingarna. Att de rescenseras här smickrar Raisio. Det blev inga bra Kex, det blev inte ens bra "sånt" av den här sörjan.

03.02.2013 kl. 13:21

Read my lips - NO NEW KEXTAXES!

Kex och sånt-redaktionen har med häpnadens finger i förvåningens mun (full med kexsmulor) tagit del av nyhetsrapporteringen kring sockerskatten. Visst - staten behöver intänkter och åldringsvård är viktigt men att belasta vänner av socker- och chokladdragerade kex och fyllda kex är inte lösningen.

Tom Lindblad som är VD för Fazer Brand Finland sade det som alla vi kexvänner tänker:

- Hela skatten borde slopas. Den är orättvis och snedvrider konkurrenssituationen.

Amen, säger Kex och sånt-redaktionen och har inget att tillägga. 

Avgå, arbetsgruppen.

Nyheten här.
31.01.2013 kl. 22:03

Euroshopper - en otippad vinnare?


Vad: Biscuits with milk chocolate
Hur mycket: 125 g
Hur många: 9, exakt
Pris: 0,89 euro (S-Market)
Energi: 71 kCal / kex
Kolhydrater: 8,5 g/kex
Fett: 3,5 g/kex
bakat för ES av www.bisquiva.com (Tyskland)

Första intryck

Vad? På allvar?? Olika motiv på alla tre kexhögarna? Liksom kexvärldens svar på Nina, Pinta och Santa Maria?? Menar dom månne allvar eller har det gått fel någonstans. Första gången det visuella intrycket stulit uppmärksamheten från det faktum att det faktiskt blivit dags att sätta tänderna i ett riktigt lågbudgetalternativ: Euroshopper...Smak

Chocken må vara lika stor som för Columbus sjömän i slutet på 1400-talet. Trodde sig ha hittat sjövägen till Indien men gjorde en av världshistoriens största upptäckter. 

Oh well, kanske att överdriva en aning, men sannerligen en av de bäst balanserade smakhelheterna på marknaden. Genuint god mjölkchoklad (63%)  sällskapar med en krispig, lättsmält biscuit som för tankarna till andra symbiotiska förhållanden: Tänk ett kexvärldens Simon & Garfunkel, eller Völler och Klinsmann, eller Blixten och Bärgarn - bäst tillsammans, sämre separat....

Kaffe/Mjölk-index

Lutar kraftigt åt kaffehållet. Chokladens lätthet räcker inte för att bära upp ett helt glas mjölk men sätter definitivt guldkant på kaffestunden....För vem?

Alla, men sett till priset defintivt en prima lösning för den ekonomiske. Hinta/laatu-suhde kohdallaan, som finnen säger... 

KEX-vitsord

Får en notering på 0,909 på KEX-index (skala 0-1)
28.01.2013 kl. 13:11

La Crema - Don't go there...


Vad: Crunchy biscuits with chocholate cream fillings
Hur mycket: 150 g
Hur många: 12
Pris: 2,29 euro
Energi: 495 kCal per 100g 
Fett: 28,6 g / 100g
www.chojecki.pl

Första intryck

När man hör uttryck som "Uj helvete", "Vidrigt" och "Nej, nej, nej" just före man första gången skall smaka på ett kex har man onekligen svårt att förhålla sig helt neutral till produkten man skall konsumera. "La Crema" från Polen. Redan namnet och härkomsten gjorde mig skeptisk, och det visade sig att skuggrecensenten som han ta en tugga innan redaktionen han sätta sina tänder i produkten inte var alltför långt från sanningen.Smak

Skalet är torrt, smaken är förbryllande och krämigheten som marknadsförs längs med hela paketet är det enda som räddar "La Creama" från en totalkatastrof. Det är något i helheten som känns oerhört konstgjord och läser man igenom innehållsförteckningen så är det ingen överraskning. Känns lite som att man bakat en torrkaka till deg och slängt in smör blandat med O'Boy i mitten och kallat det för ett kex. På finska heter produkten "Rapea keksi jossa pehmeä" - känns som att något fattas i den meningen? Det samma gäller "La Crema" som kexupplevelse...

Kaffe/Mjölk-index

Kaffe. Helt enkelt av den orsaken att en kopp java snabbare eliminerar den kvarhängande eftersmaken. Ruggigt....För vem?

Den lättlurade. Ett tilltalande yttre döljer en mörk hemlighet. Om du är vän av eftersmaker som påminner om 26-gradiga, sunkiga hotellrum där man rökt cigaretter under två decennier (Warsawa 2006 i varmt minne bevarat) så kan jag definitivt rekommendera....

KEX-vitsord

Får en notering på 0,493 på KEX-index (skala 0-1)

PS. Känns som att internationella avdelningen på Chojecki-fabriken har en del att jobba på - på svenska heter "La Crema" = Kex med mjuk chokladsfyllningsingredinser. Avgå, någon.

22.01.2013 kl. 12:34

TimTam - The wonder from Down Under


Vad: The most irresistable chocholate biscuit (så står det på paketet)
Hur mycket: 200 g
Hur många: 12, vackert och luftigt uppradade
Pris: ingen aning, priceless? Två koalor??
Energi: 399KJ i paketet, 
http://www.arnotts.com.au/our-products/products/arnotts-tim-tam.aspx

Första intryck

Kärlek vid första ögonkastet, eftersom produkten dök upp på redaktionens bord på äkta Anneli Jäätteenmäki-manér - "En niitä pyytänyt, ja ne tulivat minulle ylläyksenä". Den glädjande souveniren från en kollega ställde Kex och sånt-redaktionen inför ett speciellt dilemma: Kan man dissa något man fått som gåva, och dessutom göra det offentligt? Visade sig vara en obefogad oro....
Smak

Lätt, luftigt och enkelt att konsumera. Chokladen som Arnotts använder i sitt anrika kex är aningen blek och "fisi" sagt på ren österbottniska. Den har dock en krypande egenskap som gör att man vill ha fler och fler och fler. En alltför intensiv chokladsmak ger i normala fall en omedelbar fyllnadskänsla för en orutinerad kexkonsument - TimTam lyckas trollbinda en sakta men säkert, långsamt och poetiskt. Ungefär som kex-världens tantrasex. Tantrakex?

Kaffe/Mjölk-index

Bra med bägge, faktiskt. Farligt beroendeframkallande. Bäst down under? Den riktigt garvade konsumenten kan testa en TimTam Slam. Fungerar bra att man sätter stämningen med att lyssna på Men at Work och samtidigt titta på "Crocodile Dundee". Sätter liksom stämningen.För vem?

Främst för alla som bor i Austalien, Kanada, Frankrike, Indonesien, Israel, Nya Zeeland, Sverige (!) och USA - enligt uppgift säljs den bara på dessa marknader. Lanserades 1964, döpta efter en vinnarhäst i Kentucky 1958, TimTam är en global kexhit som defintivt är värd ett försök.

KEX-vitsord

Får en notering på 0,882 på KEX-index (skala 0-1)

20.01.2013 kl. 06:31

Like father, like son

Gillar fadern, gillar sonen. Kex alltså. Äldre junioren har just nu en tendens att rita teckningar på dagis och hämta hem en hel bunt av dessa efter avslutad dagisdag. Han hämtar också hem andras teckningar, oklart ännu om han fått tillstånd till dessa konststölder eller om han inlett en intressant karriär som "samlare"...

Den här fastnade jag speciellt för, eftersom den dessutom tacknämligt namngivits av de underbara tanterna på sonens dagis.

Daterad 15 januari 2013.

Heter "Många kex". 

Man undrar ju var han hämtar sin inspiration? Redaktionen ryser av stolthet.
16.01.2013 kl. 09:40

Vetelin kuivat - A coconut surprise


Vad: Småbröd (så står det på paketet)
Hur mycket: 600 g
Hur många: Många, en hel jävla påse, typ 100? 
Pris: 2,49 euro (S-Market)
Energi: 157 kJ / kex
Kolhydrater: 5,92 g/kex
Fett: 1,34 g/kex
www.leivon.fi

Första intryck

Stor påse med små havrekex som påminner om bröstvårtor? Vad kan egentligen gå fel?? En hel del, as it happens, men mer om det senare. K. Leivon Leipomo bakar sina kex i Vetil (Räyrinki by) som befinner sig 54 kilometer öster om Karleby i riktning Jyväskylä. Företagets hemsidag ger ett sympatiskt intryck av ett litet landsortsbageri med ett stort hjärta och ett brett sortiment. Dessutom finns informationen på tre språk och en ypperlig svenska. Men....Smak

Kokos? Bloody kokos?? Exakt var och när hade ni tänkt informera om att kexet innehåller en rejäl dos Karibien? Bakom det kryptiska namnet "småbröd" döljer sig faktiskt en anseelig mängd kokosflingor i smeten som åtminstone för egen del förstör helhetsupplevelsen. Jag har ingenting emot kokoskex per se, men är det kokoskex jag vill ha, så köper jag det. Visst, beskyll mig för att vara en slarvig konsument då jag inte likt en hetsallergiker lusläser innehållsförteckningen före varje köpbeslut. 

Ett litet tips vill jag ändå ge vännerna på Leivon-bageriet. Har ni ett kokoskex i påsen, skriv ut det på paketet. Litet besvär för er, stor lättnad för en konsument. Speciellt då vi snackar om en påse på 600 g. Att låta bli att berätta om kokoset i detta fall är som att casta Tom Green i en Kieslowski film, eller att slänga in Jar Jar Binks i Starwars. Just don't.

Kaffe/Mjölk-index

Kör Kahlua istället. Eller en paraplydrink, eller vad som helst som Tom Cruise vevar ihop där på stranden i Cocktail. Jag är fortfarande för upprörd för att ta ställning. 

För vem?Den som tycker om kokoskex. Fast den vet ju inte om att det är kokoskex för det får man inte veta. Om man inte läser innehållsförteckningen. Eller har en Rin Tin Tin-näsa eller är utrustade med kokosradar.

bilden lånad från Ruohonjuuri, finfin ekologisk webbshop.
Detta är kokosflingor, bilden lånad från ruohonjuuri.fi (ekomarket)

KEX-vitsord

Får en notering på 0,723 på KEX-index (skala 0-1)

ps. Kexet är i sig helt OK om man tycker om kokos. Mängden flingor i degen är inte överdriven, så även den som är lagd åt att tycka illa om cocos nuficera kan finna glädje i att testa "Pikkuserkku" (namnet kommer från att kexet är släkt med "Amerikan serkku" ett annat kex från K. Leivons bagerier som redaktionen får be att återkomma till)
14.01.2013 kl. 10:56

Barking up the wrong kex, Armi!

Kex och sånt-redaktionen har tagit del av rapporteringen från det mellanlandningsdrama som 300 finska turister utsattes för i ryska Samara på sin väg hem från Thailand. 

Ett tekniskt fel orsakade en oplanerad mellanlandning, och efter en tids väntan anlände ett serviceplan och åtgärdade felet. Turisterna kunde slutligen återvända hem, 17 timmar senare än planerat.

Kex och sånt-redaktionen förnekar ingalunda att upplevelsen på många sätt varit tråkig, obehaglig och lidelsefull, men vill ändå ta fasta på ett uttalande som väcker irritation.

Fru Armi Ahoranta-Juurakko häver ur sig sin frustration i fel riktning då hon med anledning av en utebliven varm måltid i samband med att serviceplanet från Storbritanninen anländer sade:

"Mitä vielä, saimme keksejä ja mehua. Kuka nyt sellaisella elää?"

Kära Armi Ahoranta-Juurakko: Det finns människor här på jorden som skulle döda för lite kex och saft. Vet du, jag är säker på att människor har dödat för lite kex och saft.

Ni befann er på ett obskyrt litet flygfält för att er säkerhet var flygbolagets första prioritet. Under omständigheterna gjorde bolaget säkerligen vad de kunde för att underlätta er situation mitt i det ryska julfirandet. 

Ni kom hem till tryggheten i Finland 17 timmar försenade. 

Och dessutom:

Kex är gott.
 
09.01.2013 kl. 14:30

Leaves of Laura - familjekex deluxe

Ägnade en feberyr förmiddag åt att baka mina egna personliga favoritkex från hemmafronten. Receptet är morsans och kexen (Lauran lehtiä) är döpta efter vårt underbara fadderbarn. Helt enkelt en plåt man ogärna fuckar upp. Eller fyra plåtar då, blev ganska många löv av smeten.Receptet är lite oldschool, måste faktiskt googla hur mycket 200 gram socker (1dl väger 85 gram) är i deciliter och hur många deciliter som går på en kaffekopp (en och en halv), men efter det var det easypeasy. Sirapen rörs ner sist och är också den ingrediensen som sätter guldkant på löven.Man känner sig lite som Chef i South Park då man vevar ihop de små bollarna, försök att hitta en medelstorlek som fungerar. De minsta bollarna brinner lätt upp och de största tenderar att bli degiga i mitten. Observera säkerhetsavståndet mellan kulorna så de inte smälter ihop i önödan.


 
Morsans recept gav i mina händer upphov till 52 stycken kex. En av plåtarna gick nästan över bränd-gränsen men goda blev även de - var noggran med gräddningen. Tio minuter som står i receptet är faktiskt max i en 200 gradig ugn.Prima vardagsmums som också kan serveras på kalas. Om det blir några kvar alltså....Sist ännu receptet i digitalform också, även om post-it har sin charm.

Lauran lehtiä a'la Anna-Lisa Koivukangas

200 g smör
200 g socker (2,5 dl)
3 kkp vetemjöl (4,5 dl)
1 äggula
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk sirap (lägg till smeten sist)

Rör ihop rumsvarmt smör, socker, vetemjöl, äggulan, bakpulvret och vaniljsockret och lägg till sirapen sist. Rulla ihop små bollar och placera dom tillräckligt långt ifrån varandra på plåten. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.
07.01.2013 kl. 11:01

Hellema - still going strong efter 151 årVad: Country cookie med hasselnöt och choklad
Hur mycket: 175 g
Hur många: 9 (exakt)
Pris: 1,79 euro (CM)
Energi: 104 kcal/kex
Kolhydrater: 12,3 g/kex
Fett: 5,2 g/kex
www.hellema.com

Första intryck

Holländarna har varit med förr och blivit satta under lupp, men Hellemas produktfamilj är ändå en relativt ny bekantskap för finska kexvänner. Detta TROTS att bageriet vevat ihop kex sen år 1861 och gör det fortfarande med åtminstone en imponerande bredd i utbudet. Country-kex är en trend som många fabrikörer rider på - myten om att man skulle baka så mycket bättre kex på landsbygden är egentligen bara det, en myt. Men namnet har en rustisk charm och kexet lever upp till myten.Smak

Riktigt gott, även om konvolutet också avslöjar orsaken (fett som fan). Produkten innehåller alldeles tillräckligt med hasselnöt, men går aldrig över gränsen till olidligt. Själva kexet är överraskande tunnt och slinker ner med enkelhet. Det gör de facto hela paketet. Kexen som gör i femte generation i lilla Hallum i norra Holland (Friesland) är en av Europas bäst bevarade kexhemligheter.

Kaffe/Mjölk-index

Egalt. Kexet i sig är så gott att du lika bra kan skölja ner det med småspik. Fast om man nu måste välja så lutar det åt en kopp java som kompanjon.

För vem?Alla och envar. Priset är dessutom förvånansvärt lågt sett till den kvalitet som det lilla paketet levererar. Den 23-årige Andele Wiegers Hellema visste vad hen sysslade med då hen startade bageriet samma år som Abraham Lincoln blev president. I mina ögon är bägge lika stora historiska hjältar.

KEX-vitsord

Får en notering på 0,948 på KEX-index (0-1)
06.01.2013 kl. 13:04